Nakupujte v autorizovanom eshope so záručným a pozáručným servisom ! 🛠️

Výber hodiniek pre úzke zápästia

Nájsť dokonalé hodinky je v dnešnej dobe so širokou ponukou dámskych či pánskych hodiniek spojením umenia a presnosti. Po celé roky sa hodinársky priemysel prikláňal k modelom s väčším priemerom displeja, preto ľudia s užším zápästím musia byť viac obozretní. Výber správnej veľkosti hodiniek je naozaj zásadný, ak nechcete pokaziť váš celkový dojem.

Ako však doba neustále napreduje, rôzne značky prijímajú rozmanitosť veľkostí zápästia. A uprostred tohto posunu sa dôraz kladie na remeselné spracovanie a štýl. Pre nadšencov, ktorí hľadajú hodinky, ktoré pohodlne padnú a vyžarujú sofistikovanosť, je tu stále viac možností prispôsobených práve im.

Ako nájsť správnu veľkosť hodiniek pre vaše zápästie

Vezmite si krajčírsky meter a oviňte ním vaše zápästie dookola - ako náramok. Ponechajte si medzi metrom a zápästím miesto takzvane na jeden prst, aby Vás náramok nesťahoval. Akonáhle viete určiť veľkosť vášho zápästia, je dôležité nájsť hodinky, ktoré pohodlne padnú a doplnia váš štýl. Pri výbere hodiniek pre malé zápästia zvážte najmä veľkosť náramku a puzdra.

V prípade kovových náramkov môže poskytnutie väčšieho priestoru výrazne zabrániť nepohodliu. Niektoré značky, ako napríklad Citizen či  Festina, ponúkajú spony s predlžovacím systémom pre prispôsobenie. Ak váš náramok nemá túto funkciu, môže byť rozumné zmeniť veľkosť.

Čo sa týka veľkosti puzdra, pre ľudí s menším zápästím sú vhodné hodinky pod 40 mm. Osobné preferencie sa však líšia. Štíhle zápästie, napríklad okolo 15-16 cm, sa môže dobre zladiť s hodinkami s priemerom 31 mm, 34 mm alebo 36 mm.

Pre zápästia s veľkosťou od 16 do 17 cm zvážte veľkosť puzdra medzi 36 mm a 40 mm. Tieto informácie sú subjektívne, pretože vkus hodiniek sa líši, ale slúžia ako užitočný východiskový bod pri hľadaní ideálnych hodiniek pre úzke zápästia.

Typy hodiniek

Klasické hodinky
Ležérne hodinky sú nevyhnutné pre každodennú rutinu, bez námahy splynú s oblečením. Vyrobené pre pohodlie a štýl, vyhýbajú sa okázalým dizajnom a často uprednostňujú trvanlivosť pred extravaganciou.

Pre jednotlivcov s menším zápästím môže byť hľadanie ideálnych hodiniek problémom. Uprostred obrovského množstva možností však nadčasové klasiky ako Festina 20599/1 alebo Festina 20572/4 z nehrdzavejúcej ocele ponúkajú eleganciu a funkčnosť. Či už ide o neformálny výlet alebo bežný pracovný deň, bez námahy splynú s vaším životným štýlom a dodajú mu nádych nenápadného šarmu.

Športové hodinky
Športové hodinky uspokoja úzku, ale rôznorodú skupinu ľudí, ktorí hľadajú hodinky prispôsobené ich aktívnemu životnému štýlu. Tieto hodinky sú navrhnuté so špecifickými funkciami, ako sú potápačské časovače alebo stopky, a sú vyrobené pre odolnosť a všestrannosť. Či už ide o drsné outdoorové dobrodružstvo alebo formálnu udalosť, športové hodinky ako napríklad Citizen EO2021-05L  kombinujú štýl a funkčnosť bez námahy.

Vintage hodinky
Pred niekoľkými desaťročiami sa 36 mm považovalo za významné pre pánske náramkové hodinky. Väčšina hodiniek vyrobených počas tejto éry bola skromných rozmerov a dizajnu, pričom mnohé puzdrá boli oveľa menšie.

V spojení s neodolateľným retro štýlom a často peknou patinou získanou v skúške času sú vintage hodinky zvláštnym pôvabom pre mnohých pánov a dámy so štíhlym zápästím. Okrem estetického vzhľadu tieto hodinky pre malé zápästia spájajú nostalgiu a funkčnosť, čo z nich robí rovnako dôležité doplnky pre moderných nadšencov. Navyše, ich trvalý šarm a jedinečný charakter dodávajú každému zápästiu charakteristický šmrnc, vďaka čomu sú žiadaným doplnkom každej kolekcie.

Neváhajte a prezrite si našu bohatú ponuku dámskych, pánskych i detských hodiniek ešte dnes. Veríme, že v našej ponuke nájdete svojich favoritov.

Radi by ste darovali vašej blízkej osobe krásne hodinky, avšak si stále nie ste istý ich správnym výberom?  Kontaktujte nás a radi vám pomôžeme! Poskytneme vám rady týkajúce sa typu, značky a dizajnu hodiniek.